Aubergine voorbereiden: Snijd de aubergines doormidden en vervolgens in schijfjes. Bestrooi ze met een beetje zout en laat 10 minuten liggen om het vocht eruit te trekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
Balletjes rollen: Meng het kippengehakt met peper, zout en eventueel wat lookpoeder. Rol balletjes ter grootte van een kleine golfbal.
Aubergine en paddenstoelen bakken: Verwarm 2 el olijfolie in een grote stoofpot of ovenschaal die zowel op het vuur als in de oven kan. Bak de aubergines in porties goudbruin. Voeg de paddenstoelen toe en bak kort mee. Voeg de basilicum toe en roer goed door.
Gerecht samenstellen: Zet het vuur uit en schik de balletjes in de pan. Giet het blik met tomatenblokjes of tomatensaus erover. Verdeel de plakjes mozzarella over de schaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Bakken: Plaats de stoofpot of ovenschaal in een voorverwarmde oven op 195°C en bak gedurende 25 minuten, totdat de balletjes gaar zijn en de kaas mooi gesmolten is.