Kalfsgebraad met stroganoffsaus en truffelpuree

Favorieten

75min.

Next Level

Geniet van een sappig kalfsgebraad met stroganoffsaus en truffelpuree. Perfect voor een culinair feest!

Geniet van een sappig kalfsgebraad met stroganoffsaus en truffelpuree. Perfect voor een culinair feest!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

Stroganoffsaus:

500 g Parijse champignons 2 grote sjalotten 2 teentjes knoflook 2 rode puntpaprika’s 0.5 kl cayennepeper 1 kl paprikapoeder 100 ml vodka 300 ml bruine fond 150 ml room Snufje zout 800 g truffelpuree Platte peterselie om af te werken

Stroganoffsaus:

500 g Parijse champignons 2 grote sjalotten 2 teentjes knoflook 2 rode puntpaprika’s 0.5 kl cayennepeper 1 kl paprikapoeder 100 ml vodka 300 ml bruine fond 150 ml room Snufje zout 800 g truffelpuree Platte peterselie om af te werken

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kruid het gebraad royaal met peper en zout.

Smelt een klont boter in de pan en schroei het gebraad rondom bruin.

Leg het vetlapje erop en plaats een kernthermometer in het gebraad. Bak in een voorverwarmde oven op 190°C tot het een kerntemperatuur van 58°C bereikt.

Snijd ondertussen de paddenstoelen, de sjalot, de look in fijne schijfjes en de paprika in blokjes.

Stoof de paddenstoelen in een klontje boter tot ze goudbruin zijn. Voeg look en sjalot toe en bak mee.

Voeg de paprika, cayennepeper, paprikapoeder en zout toe. Giet van het vuur de vodka erbij en flambeer (optioneel). Je kan ook onmiddellijk de bruine fond en room toevoegen en laten inkoken tot gewenste dikte.

Haal het vlees uit de oven en laat het gebraad 10 minuten rusten ingepakt in zilverpapier, snijd in plakjes. Giet het vet uit de pan en voeg eventuele jus van het gebraad toe aan de saus, proef en kruid indien nodig bij.

Serveer het gebraad op verwarmde borden met truffelpuree, overgoten met de Stroganoffsaus. Werk af met peterselie.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.