Kruid het gebraad royaal met peper en zout.
Smelt een klont boter in de pan en schroei het gebraad rondom bruin.
Leg het vetlapje erop en plaats een kernthermometer in het gebraad. Bak in een voorverwarmde oven op 190°C tot het een kerntemperatuur van 58°C bereikt.
Snijd ondertussen de paddenstoelen, de sjalot, de look in fijne schijfjes en de paprika in blokjes.
Stoof de paddenstoelen in een klontje boter tot ze goudbruin zijn. Voeg look en sjalot toe en bak mee.
Voeg de paprika, cayennepeper, paprikapoeder en zout toe. Giet van het vuur de vodka erbij en flambeer (optioneel). Je kan ook onmiddellijk de bruine fond en room toevoegen en laten inkoken tot gewenste dikte.
Haal het vlees uit de oven en laat het gebraad 10 minuten rusten ingepakt in zilverpapier, snijd in plakjes. Giet het vet uit de pan en voeg eventuele jus van het gebraad toe aan de saus, proef en kruid indien nodig bij.
Serveer het gebraad op verwarmde borden met truffelpuree, overgoten met de Stroganoffsaus. Werk af met peterselie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.