Shokupan

Favorieten

2u15 rusten + 1u30 bereiding

Medium

Shokupan is een zacht en luchtig Japans melkbrood. Een heerlijk bakrecept voor trendsetters en zeer toegankelijk, ontdek het hier!

Shokupan is een zacht en luchtig Japans melkbrood. Een heerlijk bakrecept voor trendsetters en zeer toegankelijk, ontdek het hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2st

Tangzhong
150 ml melk
30 g bloem t45

530 g bloem t45
2 eieren
90 g suiker
110 ml room
8 g melkpoeder
11 g droge gist
50 g boter

1 dooier als afwerking

Tangzhong
150 ml melk
30 g bloem t45

530 g bloem t45
2 eieren
90 g suiker
110 ml room
8 g melkpoeder
11 g droge gist
50 g boter

1 dooier als afwerking

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voor de tangzhong doe je water en bloem in een steelpan, meng goed onder elkaar en warm op het vuur op tot 65°. Schraap alles zorgvuldig in een kommetje, dek af en laat afkoelen. Meng melk, suiker en gist in een kommetje, doe alle andere ingrediënten in je mengkom, samen met de tangzhong en laat 10 min mengen, of tot je een elastisch deeg hebt. Vorm een bol van het deeg en laat 1u rusten en rijzen.

Vet ondertussen een rechthoekige bakvorm helemaal in en bestrooi met bloem. Draai de vorm om en klop de overtollige bloem eruit. Rol het deeg in een dikke worst en verdeel in 6 stukken, bol op en laat opnieuw 15 min rusten. Duw elke bol deeg plat en rol het wat uit met beetje bloem tot ovale vorm. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen, de breedte van je vorm ongeveer en rol op. Leg per vorm 3 rolletjes erin en laat weer een uur rijzen tot ze mooi zijn opgekomen. Warm je oven voor op 180°C.

Klop de dooier los met klein scheutje water en bestrijk de 2 broodjes met een zachte borstel. Bak 30 min af, laat 5 min staan en klop ze langs rand van de tafel eens los, haal uit vorm en laat afkoelen op een rekje. Dit is het brood dat ze gebruiken om de geweldige sando sandwiches te maken of de zalige burger buns. Smaakt ook heerlijk in de toaster of als verloren brood.

Social

Make eat share tag