Salt and vinegar aardappels

Favorieten

40min

Easy

Salt and vinegar aardappelen in de oven, een heerlijke side dish voor bij de gourmet deze winter! Ontdek hier het recept met azijn en zout.

Salt and vinegar aardappelen in de oven, een heerlijke side dish voor bij de gourmet deze winter! Ontdek hier het recept met azijn en zout.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

1 kg vastkokende aardappelen (bv rode Roseval)
400 ml azijn
Fleur de sel
2 el olie naar keuze
Zwarte peper van de molen

1 kg vastkokende aardappelen (bv rode Roseval)
400 ml azijn
Fleur de sel
2 el olie naar keuze
Zwarte peper van de molen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Was de aardappelen en snij ze, met schil in schijven van 4mm. Doe ze in een steelpan en giet er azijn op met een dikke snuif zout. Zet ze dan net onder water. Laat opkoken en dan 8 min koken, giet af, leg ze op handdoek en dep droog.

Leg ze open op een bakplaat met bakpapier, mooi naast elkaar. Smeer elke schijf in met olie en bestrooi met zout. Bak ze 20 à 25 min in voorverwarmde oven van 190° of langer tot ze mooi goudbruin zijn.

Bestrooi rijkelijk met fleur de sel en verse peper van de molen. Serveer onmiddellijk.

Je kan ze ook op voorhand maken en net voor het opdienen weer opwarmen.

Social

Make eat share tag