Dubai Pistachereep

Favorieten

25min

Next Level

Probeer deze verslavende Dubai pistachereep met een rijke pistachevulling en een dikke laag pure chocolade.

Probeer deze verslavende Dubai pistachereep met een rijke pistachevulling en een dikke laag pure chocolade.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 reep

250 g pistachefrangipane met oranjebloesem
250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
1 el pistacheboter
1 el grof gehakte pistachenoten
1 tl zeezoutvlokken

250 g pistachefrangipane met oranjebloesem
250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
1 el pistacheboter
1 el grof gehakte pistachenoten
1 tl zeezoutvlokken

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vorm maken: Pak een rechthoekige bakvorm en snij twee houten sushi-stokjes op de breedte van je vorm. Leg ze op de bodem en plaats er een stuk bakpapier overheen. Dit helpt om een mal te maken voor je chocoladevorm met de vulling.

Frangipane bakken: Verdeel de pistachefrangipane gelijkmatig over de vorm en bak deze 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat volledig afkoelen voordat je verdergaat.

Vorm loshalen: Haal voorzichtig de frangipane uit de vorm en snijd de zijkanten los indien nodig. Leg de frangipane op een rooster met een bakplaat eronder om de chocolade op te vangen.

Chocolade smelten: Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron (roer elke 15 seconden om te voorkomen dat de chocolade verbrandt).

Samenstellen: Giet de gesmolten chocolade over de frangipane. Druppel er de pistacheboter overheen en bestrooi met de grof gehakte pistachenoten en zeezoutvlokken.

Opstijven: Laat de reep opstijven in de koelkast. Zodra de chocolade hard is, kun je hem in stukken breken voor die heerlijke ‘krak’.

Social

Make eat share tag