Roquefortsaus

Favorieten

10min

Easy

Roquefort saus, een klassieker voor bij een stukje vlees met smakelijke vleesjus en pittige romige Roquefort kaas, heerlijk!

Roquefort saus, een klassieker voor bij een stukje vlees met smakelijke vleesjus en pittige romige Roquefort kaas, heerlijk!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

150 g roquefortkaas
1 sjalot
50 ml madeira
150 ml room
150 ml demi glace of bruine fond
1 klontje boter

150 g roquefortkaas
1 sjalot
50 ml madeira
150 ml room
150 ml demi glace of bruine fond
1 klontje boter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij sjalot fijn en kleur aan in klontje boter. Blus met Madeira, voeg de room, de fond en iets meer dan de helft van de kaas toe. Laat 5 minuutjes inkoken, voeg op het laatste de rest van de kaas in brokjes toe.

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Social

Make eat share tag