Daslook puree

Favorieten

30min

Easy

Een heerlijke, romige aardappelpuree met verse daslook, perfect als bijgerecht bij bijvoorbeeld kabeljauw.

Een heerlijke, romige aardappelpuree met verse daslook, perfect als bijgerecht bij bijvoorbeeld kabeljauw.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
1 bos daslook (+/- 100g), blad en steel
125 g zure room
Een paar klontjes boter
Melk (optioneel: vervang door karnemelk voor een frissere puree)

1 kg aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
1 bos daslook (+/- 100g), blad en steel
125 g zure room
Een paar klontjes boter
Melk (optioneel: vervang door karnemelk voor een frissere puree)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Aardappelen koken: Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten). Giet af en stamp fijn tot een gladde puree.

Daslook voorbereiden: Snij het blad en de steel van de daslook super fijn.

Puree mengen: Meng de fijngesneden daslook samen met de zure room onder de aardappelpuree.

Afwerken: Werk af met wat stukjes boter en, als je wilt, de bloemen of de bolletjes van de daslook.

Serveren: Serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag