Risotto alla Milanese

Favorieten

40min

Easy

De risotto a la Milanese is een grote klassieker: zeer simpel en mooi geel van kleur door de saffraan erin. Ontdek mijn recept!

De risotto a la Milanese is een grote klassieker: zeer simpel en mooi geel van kleur door de saffraan erin. Ontdek mijn recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

250 g Carnaroli rijst
1 tl saffraandraadjes
1 tl saffraanpoeder
3 el olijfolie
1 grote ajuin
2 teentjes look
1 l gevogelte bouillon
15 cl witte vermout
80 g geraspte Parmezaan
50 g boter
Peper en zout

250 g Carnaroli rijst
1 tl saffraandraadjes
1 tl saffraanpoeder
3 el olijfolie
1 grote ajuin
2 teentjes look
1 l gevogelte bouillon
15 cl witte vermout
80 g geraspte Parmezaan
50 g boter
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Warm de bouillon op. Giet de olie in een gietijzeren pot of pan en voeg fijngesneden ajuin en look toe. Laat even glazig bakken en voeg de rijst toe, meng goed en bak een 3-tal minuutjes mee.

Blus met de vermout, kruid met peper en zout en voeg saffraan toe. Schep nu telkens een soeplepel bouillon bij de rijst, roer tot helemaal opgenomen en voeg dan de volgende lepel bij, herhaal tot de bouillon helemaal op is.

Roer er op laatste de kaas en boter onder, serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag