Hollandaisesaus

Favorieten

15min

Easy

De saus smaakt heerlijk bij asperges, vis, een gepocheerd eitje en is de basis voor een béarnaise of mousselinesaus. Ontdek het recept hier!

De saus smaakt heerlijk bij asperges, vis, een gepocheerd eitje en is de basis voor een béarnaise of mousselinesaus. Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

3 dooiers
200 g zachte boter op kamertemperatuur
1 el azijn
1 el water
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout

3 dooiers
200 g zachte boter op kamertemperatuur
1 el azijn
1 el water
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet een steelpan met wat water met een glazen kom erin op het vuur.

De bodem van de glazen kom moet net in aanraking komen met het water.

Laat dit de hele tijd heel zachtjes koken.

Klop de dooiers met het water, azijn en citroensap los, kruid met peper en zout.

Klop nu stevig op het licht kokende water tot een vast schuim en je geen vloeibare eieren meer ziet aan de bodem.

Voeg al kloppend de boter lepel per lepel toe.

Proef en kruid eventueel bij.

De mousseline kan je even bewaren op het warme water.

Als hij afkoelt zal hij opstijven door de boter.

Social

Make eat share tag