Quinoa met groentespiesjes, gebakken zalm en citroengras vinaigrette

Favorieten

30min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze quinoa met veel groenten, zalm en gember? Ontdek hier het volledige recept!

Wil je zelf aan de slag met deze quinoa met veel groenten, zalm en gember? Ontdek hier het volledige recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

Quinoa salade:
150 g gaargekookte quinoa
1el gember geraspt
pezo
1 el olijfolie
peper en zeezout
2 fijn gesneden lente-ui
250 g warme groente- of kippenbouillon

400g filet van zalm, peper , zout

4 groentespiesjes ngl het seizoen:
courgette, asperges, snijbonen, broccoli, groene paprika, romanesco

Voor de vinaigrette:
1 el fijn geraspt citroengras
sap van 1 limoen
100 ml olijfolie
2 el fijn gesneden bieslook

Quinoa salade:
150 g gaargekookte quinoa
1el gember geraspt
pezo
1 el olijfolie
peper en zeezout
2 fijn gesneden lente-ui
250 g warme groente- of kippenbouillon

400g filet van zalm, peper , zout

4 groentespiesjes ngl het seizoen:
courgette, asperges, snijbonen, broccoli, groene paprika, romanesco

Voor de vinaigrette:
1 el fijn geraspt citroengras
sap van 1 limoen
100 ml olijfolie
2 el fijn gesneden bieslook

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de olijfolie, gember, lente-ui en quinoa in het bakelement meng onder elkaar en bak 10 min aan 180°.

Snij alle groenten in gelijke stukken en prik ze op de spiesjes, bestrijk lichtjes met olijfolie.

Kruid de zalm met peper en zout en leg op de quinoa , verdeel de spiesjes er rond.

Bak alles samen 10 min op 190°.

Meng ondertussen alles voor de vinaigrette.

Dresseer op een schaal en dien samen op.

Social

Make eat share tag