Quiche met asperges en witte pens

Favorieten

40min

Easy

Een combinatie asperges met pens, anders dan een klassieke quiche en niet moeilijker! Deze lentequiche heeft niet veel ingrediënten nodig.

Een combinatie asperges met pens, anders dan een klassieke quiche en niet moeilijker! Deze lentequiche heeft niet veel ingrediënten nodig.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 rol bladerdeeg
500 g geschilde asperges (wit/groen)
2 witte pensen
6 hoeve eieren
300 ml room
60 g Parmezaanse kaas
1 bot peterselie
Peper en zout
0.5 tl muskaatnoot

1 rol bladerdeeg
500 g geschilde asperges (wit/groen)
2 witte pensen
6 hoeve eieren
300 ml room
60 g Parmezaanse kaas
1 bot peterselie
Peper en zout
0.5 tl muskaatnoot

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm je oven voor op 185°.

Rol je bladerdeeg open en duw met bakpapier goed in de zijkanten van je taartvorm, rol de restjes overhangend deeg op.

Leg er een ander bakpapier in en vul egaal met bakparels, droge linzen of bonen en duw wat aan de zijkanten.

Bak 25min, haal de bonen eruit.

Ondertussen schil je de witte asperges. Van de groene snij je enkel de onderkant een stukje af. Snij ze in hapklare stukjes.

Snij het velletje van pens en snij in schijfjes.

Doe de eieren, room, kaas, peterselie en kruiden in een hoge pot en mix heel fijn met de staafmixer.

Verdeel de asperges en de pens over de bodem, giet eiermengsel erin en bak 30 min.

Laat lichtjes afkoelen alvorens aan te snijden.

Social

Make eat share tag