Aardappelen koken
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook of stoom ze gaar in 15-20 minuten. Controleer met een vork of ze zacht zijn.
Sjalotten karamelliseren
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de sjalotten en leg ze in een ovenschaal.
Meng de sjalotten met olijfolie, rietsuiker, een snufje peper en zout.
Rooster de sjalotten 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
Puree maken
Verwarm de karnemelk op laag vuur, zodat deze niet koud is bij het mengen.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper of gebruik een aardappelpers voor een extra gladde textuur.
Voeg de warme karnemelk, een klontje boter, peper en zout toe aan de aardappelen en meng tot een romige puree.
Hak de rozemarijn fijn en roer deze samen met de gekarameliseerde sjalotten door de puree.
Tips
Voor een extra romige puree kun je een scheutje slagroom toevoegen.
Probeer ook eens balsamicoazijn over de sjalotten te sprenkelen voordat je ze roostert, voor een extra diepe smaak.
Deze puree smaakt heerlijk met gebraden kip, gestoofde lamsschenkel of een vegetarische groentestoof.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.