Witloof in hesp met kaassaus en puree

Favorieten

1u30

Next Level

Geniet van heerlijk witloof in hesp met romige kaassaus en smeuïge puree. Ontdek Sofie's recept voor deze klassieke Belgische schotel.

Geniet van heerlijk witloof in hesp met romige kaassaus en smeuïge puree. Ontdek Sofie's recept voor deze klassieke Belgische schotel.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

8 mooie grote stronken grondwitloof
8 grote sneetjes beenham

Bechamel kaassaus:
50 g boter
60 g bloem
700 ml koude melk
Zout en peper van de molen
Muskaatnoot
250 g gemalen kaas

Aardappelpuree:
1,250 kg loskokende aardappelen
1 ei
125 g boter
Muskaatnoot

8 mooie grote stronken grondwitloof
8 grote sneetjes beenham

Bechamel kaassaus:
50 g boter
60 g bloem
700 ml koude melk
Zout en peper van de molen
Muskaatnoot
250 g gemalen kaas

Aardappelpuree:
1,250 kg loskokende aardappelen
1 ei
125 g boter
Muskaatnoot

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Was het witloof, snij fijn stukje van de onderkant en stoom ze gaar in stoomoven of stoompot.

Laat afkoelen en knijp goed al het vocht uit het witloof. Belangrijk om geen watersaus te hebben.

Rol in elk sneetje hesp een witloofstronk en schik in een ovenschotel.

Stoom de aardappelen, stamp ze fijn met de boter, ei, kruid af, laat even afkoelen.

Voor de bechamelsaus laat je de boter in grote pot smelten, eens het schuimt bloem in 1x toevoegen en even meebakken, een grote scheut melk toevoegen en met klopper tot een dikke gladde saus stevig roeren, rest van melk toevoegen en kruiden.

Hou een deel van de kaas opzij.

Roer er de kaas goed onder en giet over de hesp.

Werk af met de rest van de kaas.

Roer nog eens goed door de puree en vul er een spuitzak in met een groot getand spuitmondje en zet 30’ in een voorverwarmde oven van 190°.

Heb je geen spuitzak, dan kan je ook gewoon hoopjes of quenelles langs de rand leggen.

Hand’s up voor wie vecht voor de kaasrandjes van de schotel, guilty!

Social

Make eat share tag