Pulled pork taco

Favorieten

45min + min. 4u garen

Easy

Pulled pork op de BBQ geserveerd op z'n Mexicaans met taco's en een sausje van gegrilde tomaat, look en chili, heerlijk!

Pulled pork op de BBQ geserveerd op z'n Mexicaans met taco's en een sausje van gegrilde tomaat, look en chili, heerlijk!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8p

2 kg varkens nek of schouder

Dry rub
2 el grof zout
2 el lookpoeder
4 el bruine suiker
2 el komijn gemalen
2 el chilivlokken
2 el zwarte peper versgemalen
3 el paprika poeder

Gegrilde tomaat look chili saus
4 tomaten
2 punt paprika
2 rode uien in de schil
2 bol look in de schil
1 chili peper of 2 lange pepers als je niet te pikant wil
peper en zout
sap van 1 citroen
4 el olijfolie

Maïs taco’s

Toppings
0.5 bot peterselie grof gesneden
1 bot radijsjes en 1 rode ui in schijfjes gesneden
Hot sauce als je dat lust

2 kg varkens nek of schouder

Dry rub
2 el grof zout
2 el lookpoeder
4 el bruine suiker
2 el komijn gemalen
2 el chilivlokken
2 el zwarte peper versgemalen
3 el paprika poeder

Gegrilde tomaat look chili saus
4 tomaten
2 punt paprika
2 rode uien in de schil
2 bol look in de schil
1 chili peper of 2 lange pepers als je niet te pikant wil
peper en zout
sap van 1 citroen
4 el olijfolie

Maïs taco’s

Toppings
0.5 bot peterselie grof gesneden
1 bot radijsjes en 1 rode ui in schijfjes gesneden
Hot sauce als je dat lust

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alle ingrediënten voor de dry rub goed onder elkaar. Bbq of oven op 110 graden zetten. Bestrooi het vlees rondom rond met de dry rub. Thermometer insteken en laten garen tot 72°C kerntemperatuur, dan stuk vlees inpakken en nu laten verder garen tot 92°C kerntemperatuur en dan 30 min laten rusten. Met vork vlees lostrekken in reepjes en warm houden.

Terwijl je vlees rust zet je je vuur hoger en leg je alle ingrediënten, zonder olie, rechtstreeks op de gril en laat ze min 20 min rondom rond fel roosteren. Haal de geblakerde vellen van tomaat en peper eraf, de look en ui kan je uit hun schil duwen, doe alles in een mixer, kruid goed met peper en zout, voeg citroensap en olie toe en mix fijn.

Om te serveren grill je de taco’s aan elke kant 15 sec, leg er een hoopje pulled pork op, en de saus, ui, radijs en peterselie en serveer onmiddellijk! Serveer er nog wat hot sauce bij voor de fans van pittig 😉

Social

Make eat share tag