Bereiding pizzadeeg: Giet de bloem helemaal in de mixer. Laat 30 g zout smelten in 450 ml van het water. Voeg water en zout toe aan de bloem in de mixer en begin te mixen (slow medium snelheid).
Laat 3 g gist in een bal oplossen met 100 ml water. Voeg dit toe aan de mixer terwijl het mixt. Na 5 min voeg je de laatste 100 ml van het water toe. Zet de mixer op hogere stand en druppel er langzaam de olijfolie in.
Eens het deeg alle vloeistoffen heeft opgenomen, stop je de mixer en laat je het deeg op de tafel liggen. Dek het deeg af met plastic film of het deksel van je mixer.
Na 10 minuten rusten kneed je het met je handen. Laat het opnieuw 10 min rusten om het elastischer te maken
Vorm aparte pizza bollen van elk 265 g. Laat deze voor min 8 uur fermenteren in een gesloten container op kamertemperatuur.
Bereiding pizza topping: Meng de tomatensaus met 1,7 g zout en snijd de mozzarella in stukken.
Verwarm je oven voor 30 min op maximum temperatuur (met een pizzasteen erin, indien mogelijk).
Open je pizzadeeg en rol het plat, smeer de tomatensaus uit op je deeg met een beetje olijfolie.
Bak de pizza 7 min op 250°C.
Voeg de mozzarella toe en schuif de pizza terug in de oven voor 1 min om de kaas te laten smelten. Na het bakken voeg je Parmezaan en basilicum toe. Smakelijk!