Pitten-, zaden-, notencrackers

Favorieten

30min

Easy

200 g sesamzaad, amandelschilfers en pompoenpitten; de verhouding kies je zelf 1 eiwit 10 g zoetstof (bv. Tagatesse) of 20 g gewone suiker

200 g sesamzaad, amandelschilfers en pompoenpitten; de verhouding kies je zelf 1 eiwit 10 g zoetstof (bv. Tagatesse) of 20 g gewone suiker
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 15-20 stuks

200 g sesamzaad, amandelschilfers en pompoenpitten; de verhouding kies je zelf
1 eiwit
10 g zoetstof (bv. Tagatesse) of 20 g gewone suiker

200 g sesamzaad, amandelschilfers en pompoenpitten; de verhouding kies je zelf
1 eiwit
10 g zoetstof (bv. Tagatesse) of 20 g gewone suiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Warm de oven voor op 140 °C.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel, tot je een plakkerige massa krijgt. Je hoeft het eiwit niet op te kloppen!

Gebruik je gewone suiker, laat de kom dan een paar minuutjes rusten, tot de suiker gesmolten is. Is het ‘deeg’ te lopend, voeg dan wat extra sesamzaad toe tot alles weer goed aan elkaar kleeft.

Leg een bakpapier op de bakplaat – de koekjes plakken! – vorm met een eetlepel hoopjes en duw ze plat, tot een halve centimeter hoog.

Wil je mooie ronde koekjes, doe het deeg dan in een uitsteekvormpje van 5 à 7 cm diameter en duw telkens goed aan.

Bak 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Social

Make eat share tag