Glutenvrij bananenbrood met noten en chocolade

Favorieten

75min

Easy

Dit glutenvrij bananenbrood: een smeuïge mengeling van bananen, havermout, amandelmeel en dan nog helemaal gepimpt met nootjes en chocolade.

Dit glutenvrij bananenbrood: een smeuïge mengeling van bananen, havermout, amandelmeel en dan nog helemaal gepimpt met nootjes en chocolade.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

3 grote zeer rijpe bananen, geplet
100 g Solo patisserie
110 g kokosbloesemsuiker
2 grote eieren
135 g glutenvrije havermout
100 g amandelpoeder
Snuifje zout
1 kl bakpoeder
125 g yoghurt
40 g handvol walnoten
50 g donkere chocolade druppels

3 grote zeer rijpe bananen, geplet
100 g Solo patisserie
110 g kokosbloesemsuiker
2 grote eieren
135 g glutenvrije havermout
100 g amandelpoeder
Snuifje zout
1 kl bakpoeder
125 g yoghurt
40 g handvol walnoten
50 g donkere chocolade druppels

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Klop de margarine tot een romige massa. Voeg er de suiker en één ei aan toe. Roer goed onder elkaar tot een romige massa. Voeg nu de rest van de eieren, de havermout (wat fijner gemixt), het amandelpoeder, het zout, het bakpoeder en de yoghurt toe.

Plet of mix de bananen, er mogen nog stukjes inzitten. Hou een paar schijfjes banaan aan de kant voor de afwerking. Meng alles goed onder elkaar en pimp het beslag met chocoladedruppels en grof gehakte walnoten. Hou enkele walnoten en chocolade aan de kant voor de afwerking.

Vet een bakvorm in. Giet het beslag erin en werk af met de noten, schijfjes banaan en chocolade druppels. Bak het bananenbrood 60 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.

Laat afkoelen, tik even op het aanrecht met de bakvorm zodat het gebak loskomt van de bakvorm en dien op.

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery