Pita met kip gyros, hummus en yoghurt-look-tahinsaus

Favorieten

15min

Easy

Een zelfgemaakte pita met gekruide gyros van kip, frisse saus van tahin yoghurt en look. Ontdek het volledige recept hier!

Een zelfgemaakte pita met gekruide gyros van kip, frisse saus van tahin yoghurt en look. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

8 pitabroodjes

2 tomaten
1 Romeinse sla

Gyros van kip:
1 kg Kippenboutfilet (vlees van kippenbouten zonder vel of been)
1 limoen
4 el arachideolie
2 el gyros kruiden of zelfgemaakt

Mengeling gyros kruiden:
1 el paprika
1 el zwarte peper poeder
1 el gedroogde oregano
1 el kaneel
1 el lookpoeder
1 el komijn poeder
0.5 el chilipoeder
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde peterselie
1 kl fijn zout

(2el arachideolie
Sap van 1 limoen )

Tahin-yoghurt-looksaus:
6 el sesampasta (tahin)
2 el yoghurt
4 el water
Sap 2 limoenen
2 teentjes look geraspt

8 pitabroodjes

2 tomaten
1 Romeinse sla

Gyros van kip:
1 kg Kippenboutfilet (vlees van kippenbouten zonder vel of been)
1 limoen
4 el arachideolie
2 el gyros kruiden of zelfgemaakt

Mengeling gyros kruiden:
1 el paprika
1 el zwarte peper poeder
1 el gedroogde oregano
1 el kaneel
1 el lookpoeder
1 el komijn poeder
0.5 el chilipoeder
1 el gedroogde tijm
1 el gedroogde peterselie
1 kl fijn zout

(2el arachideolie
Sap van 1 limoen )

Tahin-yoghurt-looksaus:
6 el sesampasta (tahin)
2 el yoghurt
4 el water
Sap 2 limoenen
2 teentjes look geraspt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm je oven voor op 180°C.

Meng alle droge kruiden voor de gyros kruiden onder elkaar.

Doe de kip in een mengkom voeg 2 el zelfgemaakte gyros kruiden toe, 2 el arachideolie en sap van 1 limoen.

Meng de kip onder de marinade.

Snij de Romeinse sla in repen en de tomaten in dunne schijfjes.

Verhit een pan en voeg 2 el arachideolie toe. Voeg de kip toe wanneer de pan heet is. Bak de kippenboutfilets een 5-tal min goudbruin aan beide kanten tot ze gaar zijn.

Meng alle ingrediënten voor de saus. Voeg water toe tot gewenste dikte.

Haal de kip uit de pan en snij deze in reepjes.

Leg de pita’s 3-4 min in de voorverwarmde oven van 180°C.

Snij de pitabroodjes doormidden, smeer aan 2 kanten saus.

Vul met sla, tomaat een kip.

Werk af met een toefje saus.

Heb je graag pikant, smeer dan wat harissa in het broodje.

Social

Make eat share tag