Pickled eggs met feestelijke toppings

Favorieten

48u

Easy

Wil je zelf aan de slag met pickled eggs met feestelijke toppings? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met pickled eggs met feestelijke toppings? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Gepekelde eitjes:
6 eieren
250 ml azijn
250 ml ciderazijn
1 el suiker
0.5 el zout
1 tl dillezaadjes
1 rauwe rode biet in schijfjes
1 rode ui in schijfjes

Toppings:
verse mosterd mayo
sesamzaad
gerookte zalm
jonge scheuten
garnaaltjes
radijs
komkommer
tonijn

Gepekelde eitjes:
6 eieren
250 ml azijn
250 ml ciderazijn
1 el suiker
0.5 el zout
1 tl dillezaadjes
1 rauwe rode biet in schijfjes
1 rode ui in schijfjes

Toppings:
verse mosterd mayo
sesamzaad
gerookte zalm
jonge scheuten
garnaaltjes
radijs
komkommer
tonijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stoom de eitjes 10 min in de stoomoven op 100°.

Leg ze even in ijswater om te schrikken, pel ze en doe in een bokaal.

Leg de dillezaadjes, schijfjes ui en biet op de gepelde eitjes.

Voor de pekel meng je de azijn, cider azijn, suiker en zout.

Laat even opkoken zodat alles goed oplost.

Giet over de eitjes in de bokaal, vul tot alles onder staat.

Sluit de bokaal goed wanneer het nog warm is.

Na twee dagen zijn ze klaar voor gebruik.

Halveer de mooi gekleurde eitjes.

Werk af met een dotje mayo.

Beleg met je favoriete toppings.

De eitjes kan je tot 6 weken bewaren in de koelkast.

Social

Make eat share tag