Verwarm je oven voor op 150 °C.
Doe de suiker in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven om op te warmen. Warme suiker maakt je eiwit dikker!
Klop het eiwit op en voeg de warme suiker toe. Klop tot je geen suikerkorrels meer voelt als je een toefje tussen duim en wijsvinger wrijft. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Meng het natriumcarbonaat, de maïzena en het zout. Zeef het mengsel over het eiwit en meng. Voeg de vanille en azijn toe en meng goed door elkaar. Teken een cirkel op je bakpapier om je pavlova min of meer af te bakenen, draai het papier om en schep het eiwitschuim erop. Het hoeft niet perfect rond of te fancy te zijn, want pavlova heeft geen perfecte vorm.
Bak de pavlova twintig minuten op 150 °C en nog eens 40 minuten op 130 °C.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Draai de pavlova om op een schotel. De onderkant wordt dus de bovenkant!
Klop de slagroom en zure room met een eetlepel suiker zeer lobbig. Verdeel de mengeling, niet te netjes, over je gebakken eiwit basis.
Strooi er het rood fruit over en lepel de passievruchten erover uit.