Pasticcio met spinazie en ricotta

Favorieten

35min

Easy

Ontdek een heerlijke vegetarische versie van de Griekse pasticcio: een ovenschotel met spinazie, ricotta en een rijke laag kaas.

Ontdek een heerlijke vegetarische versie van de Griekse pasticcio: een ovenschotel met spinazie, ricotta en een rijke laag kaas.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

350g penne
400g spinazie, gewassen
500g ricotta
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
Peper en zout
Muskaatnoot
150g geraspte kaas

350g penne
400g spinazie, gewassen
500g ricotta
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
Peper en zout
Muskaatnoot
150g geraspte kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de penne al dente volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en verdeel ze over een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de knoflook fijn en fruit deze licht in de olie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng er vervolgens de ricotta door en breng op smaak met peper, zout en naar wens muskaatnoot. Proef of het mengsel goed op smaak is.

Verdeel het spinazie-ricottamengsel gelijkmatig over de pasta in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.

Gratineer het gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, tot de kaas goudbruin is. Serveer de pasticcio direct.

Social

Make eat share tag