Broodpudding met appelen

Favorieten

25min

Easy

Een top no waste recept! Je vindt het dikwijls bij de bakker, omdat die altijd overschotjes brood liggen heeft. Zeer makkelijk te maken!

Een top no waste recept! Je vindt het dikwijls bij de bakker, omdat die altijd overschotjes brood liggen heeft. Zeer makkelijk te maken!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

5 eieren
750 ml melk
100 g honing
Merg van 1 vanillestok
1 tl kaneel

300 g wit brood
300 g rogge-rozijnenbrood
2 croissants
2 grote Jonagold appels
Boter en kaneel
2 handvol zonnebloempitten
2 handvol cashew noten
1 handvol pompoenpitten

5 eieren
750 ml melk
100 g honing
Merg van 1 vanillestok
1 tl kaneel

300 g wit brood
300 g rogge-rozijnenbrood
2 croissants
2 grote Jonagold appels
Boter en kaneel
2 handvol zonnebloempitten
2 handvol cashew noten
1 handvol pompoenpitten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij al het brood in stukken van 2 cm, met korst.

Leg in een ovenschaal bedekt met een bakpapier.

Schil de appels, haal klokhuis eruit en bak ze met wat kaneel op in boter.

Meng onder de stukjes brood in de schaal.

Mix eieren, melk met honing en vanille onder elkaar en giet van links naar rechts over het geheel in de schaal.

Meng voorzichtig en kort zodat je de lucht in het brood behoudt, druk lichtjes aan en strooi er de noten en pitten over.

Bak een 40-tal minuten in een voorverwarmde oven van 185°.

Social

Make eat share tag