Verwarm je oven voor op grill functie en hete lucht op 230 graden.
Was de mosselen grondig in ruim water.
Laat de klont boter smelten in een pot, stoof de look, ajuin en tijm aan. Deglaceer met droge witte wijn.
Voeg de mosselen toe, zet deksel erop.
Laat 3-4 min op hard vuur garen tot ze net opengaan, haal de mosselen uit de pot en laat wat afkoelen.
Eens afgekoeld haal je de mosselen uit de schelpen. Leg telkens 0.5 schelp op een ovenschotel en leg de mossel er weer in. Kies de grootste en mooiste schelpen.
Laat het mossel-wijn sap nog even inkoken tot de hoeveelheid van ongeveer 3 el.
Meng alle ingrediënten voor de boter en zeef het mossel-wijn sap door op de boter. Meng alles goed onder elkaar. Smeer de boter over de schelpen met mosselen.
Steek ze onder de grill voor 5 à 10 minuten tot ze mooi bruin gegratineerd zijn en hemels ruiken. 🙂
Stukjes brood bij serveren is een must!