Snij de ui en de look fijn en fruit aan in een steelpan.
Schil de wortels en snij fijn. Voeg toe aan de ui en look.
Snij ook de venkel fijn en meng eronder. Laat even meestoven.
Snij met een schaar de tomaten in het blik wat grof, voeg toe samen met de wijn. Kruid af en laat 15 min sudderen.
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en kleur ze een 5-tal minuten mooi aan in de olie aan elke kant. Leg ze in een grote ovenschaal.
Proef de saus. Je kan deze nu mixen zodat je geen stukjes groenten meer hebt of er zo opgieten.
Voeg er de kruiden bij, bedek met aluminiumfolie en laat 1u30 verder garen in een voorverwarmde oven van 185°.
Piep af en toe eens, het is de bedoeling dat het vlees helemaal zacht wordt en gaart in de saus.
Voeg eventueel wat bouillon toe moest je zien dat saus te droog wordt.
Zet op tafel en serveer met pasta naar keuze en werk af met wat verse oregano.