Hutsepot met varkensvleesribben en hammetje

Favorieten

1u45

Easy

Hutsepot is grootmoederskost. Deze stoofpot met veel groenten is hier extra lekker gemaakt met de minder gekende stukken van het varken.

Hutsepot is grootmoederskost. Deze stoofpot met veel groenten is hier extra lekker gemaakt met de minder gekende stukken van het varken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 varkenshammetje
2 stuk vleesribben of spareribs
1 el smout
1 ajuin
3 wortelen
2 stengels wit van prei
4 stengels selder, gewassen
2 rapen
2 boterrapen
1 dikke pastinaak
700 g loskokende aardappelen
Tijm & laurier
Peper en zout
1,2 L varkensbouillon of kip (recept varkensbouillon)
Platte peterselie en mosterd om af te werken

1 varkenshammetje
2 stuk vleesribben of spareribs
1 el smout
1 ajuin
3 wortelen
2 stengels wit van prei
4 stengels selder, gewassen
2 rapen
2 boterrapen
1 dikke pastinaak
700 g loskokende aardappelen
Tijm & laurier
Peper en zout
1,2 L varkensbouillon of kip (recept varkensbouillon)
Platte peterselie en mosterd om af te werken

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stoof de in stukken gesneden ajuinen aan in het smout.

Voeg de selder en prei in reepjes gesneden toe, laat stoven.

Schil ondertussen de wortels rapen pastinaak een aardappelen, voeg ze toe, kruid met peper en zout.

Voeg ruim tijm en laurier toe en doe er de ribben en schenkel bij.

Giet er de bouillon over en laat min 1u30 min zacht sudderen.

Haal het vlees eruit, je kan met stamper eventueel de groenten wat fijner stampen als je dat wil maar dat hoeft niet.

Verdeel een goeie schep hutsepot op de borden samen met stuk hammetje en ribben en werk af met wat platte peterselie.

Serveer er straffe mosterd bij.

Social

Make eat share tag