One pot lasagne

Favorieten

30min

Easy

One pot lasagne, een supergemakkelijke manier om deze klassieker te maken. En alles in één ovenschotel, da's minder afwas. Ontdek het recept!

One pot lasagne, een supergemakkelijke manier om deze klassieker te maken. En alles in één ovenschotel, da's minder afwas. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

3 sjalotten
4 teen look
3 el olijfolie
2 wortels
1 rode paprika
400 g gemengd gehakt
Peper en zout
150 ml rode wijn
500 ml passata
200 ml room
1 bot basilicum
250 g verse lasagnevellen
2 bollen mozzarella
80 g geraspte kaas
Peper en zout
0.5 tl cayenne

3 sjalotten
4 teen look
3 el olijfolie
2 wortels
1 rode paprika
400 g gemengd gehakt
Peper en zout
150 ml rode wijn
500 ml passata
200 ml room
1 bot basilicum
250 g verse lasagnevellen
2 bollen mozzarella
80 g geraspte kaas
Peper en zout
0.5 tl cayenne

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij look, sjalot, wortel en paprika fijn, stoof look en sjalot aan in olie in een vuurvaste schotel, laat mooi aankleuren. Voeg gehakt toe en bak mee tot mooi korrelig en gaar, blus met wijn, laat uitstoven, voeg wortel, paprika, passata en helft van de basilicum toe en laat opkoken, meng er nu de room en cayenne door.

Snij de lasagne vellen doormidden, en leg ze op de saus, roer ze erdoor zodat ze goed onder de saus liggen. Leg er schijfjes mozzarella op en de geraspte kaas en zet 20 à 25 min in de oven op 180°. Pluk de rest van de basilicum erover en serveer.

Social

Make eat share tag