Oeuf en cocotte met shiitake en Comté kaas

Favorieten

20

Easy

Oeuf en cocotte met shiitake en Comté kaas: Romige paddenstoelen, gesmolten kaas en een lopend eitje. Ontdek het recept!

Oeuf en cocotte met shiitake en Comté kaas: Romige paddenstoelen, gesmolten kaas en een lopend eitje. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

4 verse eieren uit de koelkast
800 g shiitake paddenstoelen (of jouw keuze)
1 teen look
250 ml room
0.5 bot bieslook
Peper, zout, muskaatnoot
1 teentje look
100 g versgeraspte Comté kaas

4 verse eieren uit de koelkast
800 g shiitake paddenstoelen (of jouw keuze)
1 teen look
250 ml room
0.5 bot bieslook
Peper, zout, muskaatnoot
1 teentje look
100 g versgeraspte Comté kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de paddenstoelen in 4 en kleur ze aan in klont boter met peper, zout, muskaatnoot. Rasp er teentje look bij en meng kort de room en fijngesneden bieslook eronder.

Verdeel in vuurvaste kommetjes verdeel er al wat kaas op, leg in elk kommetje een rauw eitje en daarop de rest van de kaas. Steek 8 à 10 min in een voorverwarmde oven van 200°.

Check na 5 min het eitje, het is de bedoeling dat de dooier lopend blijft. Serveer met stokbrood.

Denk ook aan extra truffel erover raspen als het meer mag zijn 😉 Of gebakken spekjes if you like!

Social

Make eat share tag