Nuoc Cham Saus

Favorieten

10min

Easy

Ontdek hoe je thuis authentieke Vietnamese Nuoc Cham Saus maakt. Een perfecte dipsaus of dressing die een frisse, zoetzure smaak toevoegt.

Ontdek hoe je thuis authentieke Vietnamese Nuoc Cham Saus maakt. Een perfecte dipsaus of dressing die een frisse, zoetzure smaak toevoegt.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

3 eetlepels Vissaus
0.5 verse Thaise Chili
2 eetlepels Rietsuiker
6 eetlepels Warm Water
2-3 eetlepels Limoensap
1 teentje Knoflook

3 eetlepels Vissaus
0.5 verse Thaise Chili
2 eetlepels Rietsuiker
6 eetlepels Warm Water
2-3 eetlepels Limoensap
1 teentje Knoflook

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Begin met het oplossen van de rietsuiker in het warme water door het goed te roeren. Verwarm het mengsel indien nodig opnieuw om de suiker volledig te laten oplossen.

Snijd de knoflook en de chili zeer fijn en voeg deze toe aan het suikerwater.

Voeg de vissaus en het limoensap toe en roer het geheel goed door.

Proef de saus en stel de smaak bij naar voorkeur: voor meer pit voeg je extra chili toe, voor meer zoutigheid meer vissaus, en voor een frissere smaak meer limoensap.

Social

Make eat share tag