Mozzarellakroketjes met tzatziki

Favorieten

1u20

Easy

Wil je zelf aan de slag met mozzarellakroketjes met tzatziki? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met mozzarellakroketjes met tzatziki? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10-15 porties

2 eiwitten
1 blok mozzarella Cucina (400 g)
100 g bloem
150 g paneermeel
Peper en zout
Frituurbad

Voor de tzatziki:
0.5 komkommer
250 g Griekse volle yoghurt
1 bussel dille
2 teentjes knoflook
Peper en zout

2 eiwitten
1 blok mozzarella Cucina (400 g)
100 g bloem
150 g paneermeel
Peper en zout
Frituurbad

Voor de tzatziki:
0.5 komkommer
250 g Griekse volle yoghurt
1 bussel dille
2 teentjes knoflook
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.

Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.

Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer.

Social

Make eat share tag