Snij ui en look fijn, kleur aan in olijfolie, voeg de Cayenne, komijn en oregano toe en laat even meebakken.
Prak er nu het gehakt door en laat mooi aankleuren, giet eventueel te veel vet af, blus met de tomaten en laat 10 min. zacht sudderen onder deksel.
Snij de aubergines, venkel en courgettes in blokjes, kleur ze apart aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout, zet opzij.
Schil de aardappelen, snij ze in fijne schijfjes met de mandoline.
Heb je geen mandoline, kook de schijfjes dan eerst 2 min in gezouten water, giet ze af.
Maak de bechamelsaus, laat boter schuimen, voeg bloem toe, laat even meebakken en blus dan met de helft van de koude melk, klop goed los tot je geen klonters meer hebt, voeg de rest van de melk toe en een groot deel van de kaas, laat even opkoken, kruid af met peper en zout en muskaatnoot.
Maak laagjes van gebakken groenten, tomatensaus, aardappelen en bechamelsaus.
Als laatste laag de bechamelsaus die je bestrooit met de rest van de geraspte kaas.
Bak verder af in de oven gedurende 35’ aan 185°.