Thaise balletjes in tomatensaus

Favorieten

30min

Easy

Geniet van Thaise gehaktballetjes in kokos-tomatensaus met dit eenvoudige recept. Een verrassende twist op een klassieker!

Geniet van Thaise gehaktballetjes in kokos-tomatensaus met dit eenvoudige recept. Een verrassende twist op een klassieker!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de gehaktballetjes:
400 g kippengehakt
400 g gemengd gehakt
2 el vissaus
2 tenen knoflook
1 chilipeper
2 cm gember
0.5 citroengras (diepgevroren)
Enkele takjes verse koriander
2 el arachideolie

Voor de saus:
2 el arachideolie
2 tenen knoflook
1 zoete ui
Chilipeper (optioneel)
2 el vissaus
250 g tomaten in blokjes (uit blik)
250 ml tomatenpassata
1 el rode currypasta
400 ml kokosroom

Voor de afwerking:
1 avocado
Enkele takjes koriander
1 limoen

Voor de rijst:
250 g rijst (basmati)
1 stengel citroengras
Zout

Voor de gehaktballetjes:
400 g kippengehakt
400 g gemengd gehakt
2 el vissaus
2 tenen knoflook
1 chilipeper
2 cm gember
0.5 citroengras (diepgevroren)
Enkele takjes verse koriander
2 el arachideolie

Voor de saus:
2 el arachideolie
2 tenen knoflook
1 zoete ui
Chilipeper (optioneel)
2 el vissaus
250 g tomaten in blokjes (uit blik)
250 ml tomatenpassata
1 el rode currypasta
400 ml kokosroom

Voor de afwerking:
1 avocado
Enkele takjes koriander
1 limoen

Voor de rijst:
250 g rijst (basmati)
1 stengel citroengras
Zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd knoflook, koriander, en chilipeper fijn. Rasp gember en citroengras. Meng deze ingrediënten onder het gehakt, breng op smaak met vissaus en maak er balletjes van.

Verhit olie in een pan, bak de balletjes mooi bruin, haal ze uit de pan en zet opzij. Gebruik dezelfde pan voor de saus.

Voor de tomatensaus: Stoof ui, knoflook en chilipeper in olie. Blus met vissaus, voeg tomatenblokjes, passata, currypasta en kokosroom toe. Voeg de balletjes toe en laat kort opkoken.

Voor de afwerking: Snijd limoen in partjes, hak koriander fijn, en lepel het vruchtvlees uit de avocado.

Voor de rijst: Kook de rijst met een stengel citroengras en zout volgens de verpakking.

Serveer de balletjes met saus, rijst, en werk af met koriander, limoen en avocado.

Social

Make eat share tag