Mosselen op azijn (op zuurdesemtoast)

Favorieten

20min

Easy

Dit hapje heb ik ontworpen omdat ik nooit mosselen weggooi als ik er over heb, niet het sap niet de mosselen, niks! Ontdek het recept hier

Dit hapje heb ik ontworpen omdat ik nooit mosselen weggooi als ik er over heb, niet het sap niet de mosselen, niks! Ontdek het recept hier
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

2 el olijfolie
2 kg mosselen
1 takje tijm
1 zoete ui fijn gesneden
4 teen look in schijfjes gesneden
250 ml kippenbouillon
150 ml rijstazijn en gewone azijn
250 ml sherry
Zwarte peper
Snuifje zout

Afwerking:
2 el zure room
Peper en zout
2 lente-ui fijn gesneden
Zuurdesem stokbrood

2 el olijfolie
2 kg mosselen
1 takje tijm
1 zoete ui fijn gesneden
4 teen look in schijfjes gesneden
250 ml kippenbouillon
150 ml rijstazijn en gewone azijn
250 ml sherry
Zwarte peper
Snuifje zout

Afwerking:
2 el zure room
Peper en zout
2 lente-ui fijn gesneden
Zuurdesem stokbrood

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Spoel de mosselen in ruim water.

Stoof de ui, tijm, olijfolie en look in grote pot.

Deglaceer met sherry.

Voeg de mosselen en bouillon toe, laat 3-4 min op hoog vuur garen tot de mosselen open gaan.

Haal de mosselen uit de pot en laat ze afkoelen.

Eens de mosselen afgekoeld zijn, haal je ze uit hun schelp en doe je ze in een pot die je goed kan afsluiten, bijvoorbeeld een weckpot.

Laat het kookvocht nog even opkoken en zeef het door. Meng er de azijn onder, proef en kruid eventueel bij. Giet bij de mosselen in de pot.

Toast wat schijfjes brood, smeer in met zure room en leg er wat mosselen op.

Werk af met lente-ui.

Social

Make eat share tag