Mocha koffie met slagroom en chocolade paaseitjes

Favorieten

10min

Easy

Een heerlijk mocha recept! Dat is eenwarme espresso waar je een chocolade paasfiguurtje of eitje in laatsmelten. Effe roeren, daar komt melkschuim overheen en nog een flinke toef slagroom met extra paaseitjes. Whaaaw, een heerlijk momentje om even nergens aan te denken en gewoon te genieten!

Een heerlijk mocha recept! Dat is eenwarme espresso waar je een chocolade paasfiguurtje of eitje in laatsmelten. Effe roeren, daar komt melkschuim overheen en nog een flinke toef slagroom met extra pa ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

Koffie & melk: 
1 espresso lungo 
150 ml melkschuim (naar keuze) 

Chocolade & toppings: 
1 klein chocolade paasfiguurtje 
1 tl cacaopoeder 
80 ml opgeklopte slagroom 
1 à 2 paaseitjes (voor decoratie) 

Vanilleroom: 
80 ml room 
1 tl vanille-extract 
1 tl bloemsuiker 

 
1 espresso lungo 
150 ml melkschuim (naar keuze) 

 
1 klein chocolade paasfiguurtje 
1 tl cacaopoeder 
80 ml opgeklopte slagroom 
1 à 2 paaseitjes (voor decoratie) 

 
80 ml room 
1 tl vanille-extract 
1 tl bloemsuiker 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de vanilleroom: Klop de koude room op met vanille-extract en bloemsuiker tot zachte pieken. Zet in de koelkast. 

Smelt de chocolade: Kies een paaseitje of paasfiguurtje en leg het in een grote tas. Schenk er de hete espresso lungo over zodat de chocolade smelt, en roer goed om. 

Melkschuim toevoegen: Gebruik een melkopschuimer of verwarm en schuim melk handmatig op. Laat het over de koffie lopen. 

Afwerken: Werk af met slagroom, een snufje cacaopoeder en extra paaseitjes. 

Genieten: Zet je neer, neem een slok en laat alles even los! 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.