Miso-havermout ontbijt met spiegelei

Favorieten

20min

Easy

Hartige havermout met shiitake, miso en ei: een snel en smaakvol gerecht boordevol umami, klaar in 20 minuten!

Hartige havermout met shiitake, miso en ei: een snel en smaakvol gerecht boordevol umami, klaar in 20 minuten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

1 kop havermout
2 koppen water
200 g shiitake paddenstoelen
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel sojasaus
1 0.5 eetlepel miso shiro, plus 6 eetlepels water
2 scharreleitjes
peper en zout
sriracha hotsauce
1 koffielepel furikake

1 kop havermout
2 koppen water
200 g shiitake paddenstoelen
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel sojasaus
1 0.5 eetlepel miso shiro, plus 6 eetlepels water
2 scharreleitjes
peper en zout
sriracha hotsauce
1 koffielepel furikake

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de havermout en het water in een steelpan, warm samen al roerend op tot het kookpunt. Zet het vuur uit en laat 5 minuten rusten.

Snijd de shiitakes in schijfjes, bak ze mooi en krokant aan in arachideolie. Blus met de sojasaus.

Meng de miso met het water tot een glad mengsel.

Bak twee spiegeleitjes in wat olie en kruid met peper en zout.

Doe het misomengsel bij de havermout en roer goed door elkaar.

Verdeel in twee diepe borden. Leg er de gebakken eitjes en shiitakes op. Werk af met hotsauce en furikake.

Social

Make eat share tag