Balletjes met krieken en puree

Favorieten

30min

Easy

Balletjes met liefde gekneed en gedraaid, met zelf opgelegde krieken en puree... echt feest! Ontdek het recept ;)

Balletjes met liefde gekneed en gedraaid, met zelf opgelegde krieken en puree... echt feest! Ontdek het recept ;)
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

850 g gemengd gehakt varken rund
2 uien
2 el fijngesneden peterselie
Peper en zout
1 ei
2-3 el paneermeel
2 klontjes boter
Enkele blaadjes laurier

Krieken:
1 pot krieken van 700g
1 stok kaneel
2 zestes van appelsien
1 el maïzena

1 zak kroketjes naar keuze
1 pot verse mayonaise

Aardappelpuree

850 g gemengd gehakt varken rund
2 uien
2 el fijngesneden peterselie
Peper en zout
1 ei
2-3 el paneermeel
2 klontjes boter
Enkele blaadjes laurier

Krieken:
1 pot krieken van 700g
1 stok kaneel
2 zestes van appelsien
1 el maïzena

1 zak kroketjes naar keuze
1 pot verse mayonaise

Aardappelpuree

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven op 190°. Snij de ui fijn en kleur aan in een klont boter, laat afkoelen.

Meng het gehakt goed met de rest van de ingrediënten en de afgekoelde ui, verdeel in 8 en maak mooie ronde ballen. Laat opnieuw een klont boter smelten in de pan en bak de balletjes 5 min rondom rond aan in de boter met laurier, steek nog 20 min in de oven.

Giet enkel het sap van de krieken in een pot, hou ongeveer 150 ml apart en meng hier een eetlepel maïzena onder. Laat het sap opkoken en voeg de maïzena mengeling toe, roer even goed door, voeg de zeste van appelsien en kaneel toe en meng er de krieken onder, laat kort opkoken en dat is klaar.

Bak de kroketjes af en serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Social

Make eat share tag