Was de aubergines en snijd ze in lange plakken van ongeveer 3 tot 4 mm dik.
Leg de plakken in laagjes in een vergiet.
Strooi over elke laagje wat grof zout. Duw goed aan.
Leg een bord op de plakken aubergine en zet er een gewicht op, bijvoorbeeld een zware glazen pot. Zo zal het vocht onttrokken worden aan de aubergines. Laat 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de aubergines goed af om het zout te verwijderen.
Dep de aubergines droog met keukenpapier.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besprenkel het bakpapier met olijfolie.
Pluk de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi ze erover.
Leg de aubergineplakken op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met fleur de sel, peper en plukjes tijm.
Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
Maak de tomatensaus. Pel de knoflook. Verhit de olijfolie in een kookpot en pers de knoflook uit boven de pot. Laat even stoven.
Voeg de tomatenpassata toe.
Hak de blaadjes basilicum grof en voeg ze toe, samen met de takjes tijm, oregano en laurier. Kruid met peper en zout.
Laat 10 minuten sudderen. Verwijder het laurierblaadje.
Rasp de parmezaan. Snijd de provolone in 4 stukken en daarna in schijfjes.
Lepel wat tomatensaus op de bodem van 4 kleine ovenschaaltjes.
Leg aubergineplakken in de ovenschaaltjes.
Bedek met de helft van de provolone.
Lepel wat tomatensaus op de kaas.
Leg nog een laagje aubergines, provolone en de rest van de tomatensaus in de schaaltjes.
Werk af met de parmezaan.
Zet de ovenschaaltjes 20 minuten in de oven. Dien warm op.