Matchacupcakes met chocoladetopping

Favorieten

30min

Easy

Zachte matchacakejes in een zijdezachte ganache gedopt … al een hongerke, iemand?

Zachte matchacakejes in een zijdezachte ganache gedopt … al een hongerke, iemand?
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 12 stuks

Cupcake:
175 g zachte boter
125 g ruwe rietsuiker
3 eieren
100 g speltbloem
75 g amandelpoeder
1 tl bakpoeder
1 el matchapoeder

Ganache:
200 g donkere chocolade min 70%
100 ml kokosroom

Cupcake:
175 g zachte boter
125 g ruwe rietsuiker
3 eieren
100 g speltbloem
75 g amandelpoeder
1 tl bakpoeder
1 el matchapoeder

Ganache:
200 g donkere chocolade min 70%
100 ml kokosroom

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Cupcake : Verwarm de oven voor op 180°. Klop de boter en suiker tot een witte romige massa.

Voeg afwisselend bloem, amandelpoeder en eieren toe, dan bakpoeder en matcha, meng tot een gladde massa zonder klonters.

Verdeel in de 12 cupcake vormpjes. Bak ongeveer een 18 à 20 min. Laat afkoelen.

Ganache: Smelt de chocolade en kokosroom in steelpannetje op laag vuur.

Social

Make eat share tag