Makkelijk stoofpotje met kip, chorizo, orzo en feta

Favorieten

50min

Easy

Een makkelijke stoofpot met kip, chorizo, orzo en boontjes. Gedrenkt in een lekkere tomatensaus en afgewerkt met feta en bieslook.

Een makkelijke stoofpot met kip, chorizo, orzo en boontjes. Gedrenkt in een lekkere tomatensaus en afgewerkt met feta en bieslook.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

600 g filet van kippendijen in blokjes
1 ui
3 teentjes look
Peper en zout
100 g chorizo
1 el olijfolie
500 ml bouillon
400 g tomaten in cubetti
200 g orzo
1 paprika in stukjes gesneden van 2cm
350 g boontjes gedopt en in 3 gesneden
Peper en zout

Toppings
200 g feta
1 bot bieslook
50 g chorizo sneetjes extra

Bereiding in Airfryer
180°C
30 min
1 ventieltje

600 g filet van kippendijen in blokjes
1 ui
3 teentjes look
Peper en zout
100 g chorizo
1 el olijfolie
500 ml bouillon
400 g tomaten in cubetti
200 g orzo
1 paprika in stukjes gesneden van 2cm
350 g boontjes gedopt en in 3 gesneden
Peper en zout

Toppings
200 g feta
1 bot bieslook
50 g chorizo sneetjes extra

Bereiding in Airfryer
180°C
30 min
1 ventieltje

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij ajuin en look fijn, de chorizo in reepjes en het kippenbillenvlees in stukken.

Doe alles in de bakingtray van je airfryer, voeg een lepeltje olijfolie toe, kruid goed met peper en zout roer alles onder elkaar, laat 15 min op 180° C aankleuren, met aanduiding van 2 molentjes, roer eens om.

Voeg er dan alle andere ingrediënten bij, roer nog eens goed om en strijk alles egaal. Alle ingrediënten moeten net ondertstaan in vocht. Zet nu op 180°C , 1 molentje, want we gaan meer slowcooken en laat 30 min verder garen, roer eens om in het midden van de gaartijd.

Snij ondertussen de bieslook fijn, de rest van de chorizo in reepjes en verbrokkel de feta. Serveer uit in kommetjes en werk af met de feta, bieslook en chorizo en roep iedereen aan tafel!

Social

Make eat share tag