Letterkoekjestaart

Favorieten

30min (+4u opstijven)

Next Level

Heerlijke taart met krokante letterkoekjesbodem en romige chocolade-speculaasvulling. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid!

Heerlijke taart met krokante letterkoekjesbodem en romige chocolade-speculaasvulling. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

BODEM
150 g letterkoekjes
80 g gesmolten boter
0.5 theelepel zout

CHOCOLADE-SPECULAASMOUSSE
200 ml melk
150 g speculaasjes, in stukken
230 g donkere chocolade
300 ml koude room, half opgeklopt

TOPPING
extra letterkoekjes en chocolade
springvorm van 18 cm diameter

BODEM
150 g letterkoekjes
80 g gesmolten boter
0.5 theelepel zout

CHOCOLADE-SPECULAASMOUSSE
200 ml melk
150 g speculaasjes, in stukken
230 g donkere chocolade
300 ml koude room, half opgeklopt

TOPPING
extra letterkoekjes en chocolade
springvorm van 18 cm diameter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Cutter de letterkoekjes fijn. Voeg gesmolten boter toe en cutter opnieuw tot je een fijne massa hebt. Giet de bodem in de springvorm met een bakpapier ertussen, duw goed aan en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Doe de melk in een hoge maatbeker en voeg stukjes speculaas toe. Laat 5 minuten staan en mix glad met een staafmixer.

Smelt de chocolade au bain-marie of in een grote kom in de magnetron. (Gebruik je de magnetron, roer dan regelmatig om!) Voeg de gesmolten chocolade in twee keer bij de half opgeklopte room en roer goed na elke toevoeging. Wanneer het bijna volledig gemengd is, mag de speculaas erbij.

Giet het mengsel op de opgesteven letterkoekjesbodem en smeer egaal uit. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Snij de zijkanten los met een fijn mes of dompel even onder in warm water.

Versier eventueel met letterkoekjes en stukjes chocolade.

Snijd de porties met een warm mes.

Social

Make eat share tag