Lasagne met courgette, spinazie en pesto

Favorieten

30min (+1u in de oven)

Next Level

Heerlijke lasagne met geroosterde courgette, ricotta-pesto en spinazie, geserveerd met frisse balsamicovinaigrette.

Heerlijke lasagne met geroosterde courgette, ricotta-pesto en spinazie, geserveerd met frisse balsamicovinaigrette.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 grote courgettes
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
400 g spinazie
klont boter
nootmuskaat

RICOTTA-PESTOMENGSEL
50 g Parmezaanse kaas
250 g ricotta
150 g verse basilicumpesto
1 ei
2 teentjes knoflook
1 sjalot
sap en zeste van 1 citroen
1 pak lasagnevellen, vers of gedroogd

BALSAMICOVINAIGRETTE
5 eetlepels kwalitatieve balsamicoazijn
10 eetlepels zachte extra vierge olie
gemalen zwarte peper en zeezout
1 rode ui, fijngesneden
1 kom gemengde sla naar keuze

4 grote courgettes
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
400 g spinazie
klont boter
nootmuskaat

RICOTTA-PESTOMENGSEL
50 g Parmezaanse kaas
250 g ricotta
150 g verse basilicumpesto
1 ei
2 teentjes knoflook
1 sjalot
sap en zeste van 1 citroen
1 pak lasagnevellen, vers of gedroogd

BALSAMICOVINAIGRETTE
5 eetlepels kwalitatieve balsamicoazijn
10 eetlepels zachte extra vierge olie
gemalen zwarte peper en zeezout
1 rode ui, fijngesneden
1 kom gemengde sla naar keuze

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Snijd de courgettes in de lengte in dunne schijven en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid met peper en zout en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven van 230 °C.

Haal de courgettes uit de oven, leg er dubbel keukenpapier op en dep eventueel droog.

Doe voor het ricotta-pestomengsel de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge maatbeker met de rest van de ingrediënten en mix glad met een staafmixer.

Stoof de spinazie aan in een klont boter met peper, zout en nootmuskaat. Doe de spinazie in een zeef en pers het vocht eruit.

Smeer een ovenschaal in met wat olie en maak laagjes van lasagnevellen, courgette, spinazie en het ricotta-pestomengsel. Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas.

Zet in een voorverwarmde oven van 180 °C en laat 30 minuten garen.

Doe alle ingrediënten voor de balsamicovinaigrette in een potje met deksel en schud goed.

Serveer met de sla en balsamicovinaigrette.

Social

Make eat share tag