Jambalaya met tomatensalade

Favorieten

45min

Next Level

Geniet van een kleurrijke en smaakvolle Jambalaya met een frisse tomatensalade. Dit recept brengt heerlijke geuren en smaken naar je keuken!

Geniet van een kleurrijke en smaakvolle Jambalaya met een frisse tomatensalade. Dit recept brengt heerlijke geuren en smaken naar je keuken!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 drumsticks
peper en zout
2 eetlepels arachideolie
200 g chorizoworst, gesneden in plakjes van 1 cm, en daarna in blokjes
5 teentjes knoflook, in plakjes
1 fijngesneden chilipepertje
1 grote ui
1 koffielepel allspice (of kaneel en zwarte peper)
1 koffielepel gerookte-paprikapoeder
1 liter kippenbouillon
2 tomaten
1 gele paprika
1 groene paprika
300 g rijst
8 grote zoetwatergarnalen
2 lente-uitjes

Tomatensalade:
4 grote vleestomaten
1 grote witte ui
1 koffielepel fleur de sel
zwarte peper van de molen
4 eetlepels zachte olijfolie
2 eetlepels azijn

4 drumsticks
peper en zout
2 eetlepels arachideolie
200 g chorizoworst, gesneden in plakjes van 1 cm, en daarna in blokjes
5 teentjes knoflook, in plakjes
1 fijngesneden chilipepertje
1 grote ui
1 koffielepel allspice (of kaneel en zwarte peper)
1 koffielepel gerookte-paprikapoeder
1 liter kippenbouillon
2 tomaten
1 gele paprika
1 groene paprika
300 g rijst
8 grote zoetwatergarnalen
2 lente-uitjes

Tomatensalade:
4 grote vleestomaten
1 grote witte ui
1 koffielepel fleur de sel
zwarte peper van de molen
4 eetlepels zachte olijfolie
2 eetlepels azijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kruid de drumsticks met peper en zout. Kleur ze rondom in arachideolie. Neem ze uit de pan en zet ze even opzij.

Bak in dezelfde pan de chorizo met knoflook, chili en fijngesneden ui. Kruid met allspice en paprikapoeder, laat even meebakken. Blus met bouillon.

Snijd de tomaten en paprika in stukjes en voeg ze samen met de rijst toe. Roer even en laat koken. Verlaag het vuur zodra de bouillon kookt, kruid bij indien nodig.

Roer alles nog eens goed door elkaar en leg de drumsticks erop. Dek af met een deksel en laat 20 minuten sudderen. Niet meer roeren.

Leg er na 20 minuten de zoetwatergarnalen op en laat nog 5 minuten verder sudderen.

Werk af met de fijngesneden lente-ui.

Spoel en snijd de tomaten in schijven voor de tomatensalade. Snijd de ui in fijne ringen. Meng de tomaten en de ui met de overige ingrediënten.

Social

Make eat share tag