Italiaans Stoofvlees met Pasta en Parmezaan

Favorieten

45min

Next Level

Heerlijk Italiaans stoofvlees met rode wijn, tomaten en oregano, geserveerd met pasta en Parmezaanse kaas. Klaar in slechts 35 minuten!

Heerlijk Italiaans stoofvlees met rode wijn, tomaten en oregano, geserveerd met pasta en Parmezaanse kaas. Klaar in slechts 35 minuten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor het stoofvlees:
1200 g rundstoofvlees
Zout en peper
3 el olijfolie
1 grote zoete ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 el bloem
300 ml rode wijn
300 ml kalfsfond
400 g tomatenblokjes uit blik
1 tl gedroogde oregano
5 kruidnagels
1 à 2 el balsamicocrème
70 g tomatenconcentraat

Voor de pasta:
350g spaghetti of linguini

250g Parmezaanse kaas, vers geraspt
Extra olijfolie voor serveren

Voor het stoofvlees:
1200 g rundstoofvlees
Zout en peper
3 el olijfolie
1 grote zoete ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 el bloem
300 ml rode wijn
300 ml kalfsfond
400 g tomatenblokjes uit blik
1 tl gedroogde oregano
5 kruidnagels
1 à 2 el balsamicocrème
70 g tomatenconcentraat

Voor de pasta:
350g spaghetti of linguini

250g Parmezaanse kaas, vers geraspt
Extra olijfolie voor serveren

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Dep het vlees droog en kruid met peper en zout.

Voeg olijfolie toe in de Cookeo en kies de optie ‘Manuele modus’ en vervolgens ‘Bruinen’ als kookwijze met intensiteit ‘Stevig bruinen’. Kleur het vlees goed rondom aan. Doe dit in twee porties, zodat het vlees goed kan kleuren.

Haal het vlees uit de Cookeo en bak nu de zoete ui en knoflook glazig. Voeg tomatenpuree toe en meng goed.

Voeg het vlees weer toe en bestrooi met bloem. Roer goed tot alle bloem verdwenen is.

Voeg rode wijn, kalfsfond en de tomatenblokjes toe. Roer nog eens goed om, kruid met peper en zout, oregano, kruidnagel en balsamicocrème.

Sluit de Cookeo om onder druk te gaan koken. Kies functie opnieuw de optie ‘Manuele modus’ en vervolgens ‘Onder druk’ met intensiteit ‘Hoge druk’ voor 35 minuten.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.

Dresseer de pasta in diepe borden, met het zacht Italiaans stoofvlees erop en werk royaal af met versgeraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Smakelijk!

Social

Make eat share tag