Hamburgers met boerenkoolsalade en groentefrietjes

Favorieten

45min

Dit heerlijke recept voor hamburgers met groentefrietjes en een gezond boerenkoolslaatje is altijd een schot in de roos!

Dit heerlijke recept voor hamburgers met groentefrietjes en een gezond boerenkoolslaatje is altijd een schot in de roos!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Voor de groentefrietjes:
2 wortel(s)
2 zoete aardappel(s)
2 pastinaken(pastinaken)
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
een snuifje grof zeezout
een snuifje peper

Voor de boerenkoolsalade:
50 gram gedroogde veenbessen
50 gram hazelnoten
Een halve boerenkool(boerenkolen)
300 gram witte kool

Voor de dressing:
1 eetlepel(s) mosterd
2 eetlepel(s) witte wijnazijn
Vandemoortele® oliemengeling voor koude bereidingen

Voor de hamburgers:
4 hamburger(s)
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
4 pistolet(s)
150 gram gemengde sla

Voor de groentefrietjes:
2 wortel(s)
2 zoete aardappel(s)
2 pastinaken(pastinaken)
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
een snuifje grof zeezout
een snuifje peper

Voor de boerenkoolsalade:
50 gram gedroogde veenbessen
50 gram hazelnoten
Een halve boerenkool(boerenkolen)
300 gram witte kool

Voor de dressing:
1 eetlepel(s) mosterd
2 eetlepel(s) witte wijnazijn
Vandemoortele® oliemengeling voor koude bereidingen

Voor de hamburgers:
4 hamburger(s)
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
4 pistolet(s)
150 gram gemengde sla

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak eerst de groentefrietjes: 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de wortels, de zoete aardappels en de pastinaak. Snij ze in frietjes vorm en spoel ze onder koud water. Dep ze droog en doe ze in een kom. 3. Besprenkel de frietjes met olie mengeling voor warme bereidingen en kruid ze met een flinke snuif peper en zout. Verspreid de frietjes over de bakplaat. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen, zodat ze mooi kunnen bakken. 4. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze af en toe eens om.

Maak intussen het slaatje: 1. Zet de veenbessen onder water in een kommetje zodat ze kunnen zwellen. 2. Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster ze goudbruin in een droge pan. Schep ze in een kommetje en zet ze opzij. 3. Klop 1 eetlepel mosterd in een ruime kom samen met 2 eetlepels witte wijnazijn en 5 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper. 4. Hak de boerenkool en de witte kool in fijne reepjes en schep ze om met de mosterddressing. Giet het sap van de veenbessen weg en voeg ze samen met de gehakte hazelnoten bij de salade.

Bak de hamburgers: 1. Verhit een pan met een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen en bak de hamburgers tot ze gaar zijn. 2. Snij de pistolets doormidden en beleg elke pistolet met een hamburger en wat gemengde sla. 3. Dresseer de hamburgers samen met de groentefrietjes en het boerenkoolslaatje op een bord.

Social

Make eat share tag