Gevulde paprika met tonijn, feta en tomaat

Favorieten

45min

Easy

Ontdek dit eenvoudige en snelle recept voor gevulde paprika met tonijn, feta en tomaat. Een heerlijke combinatie van smaken.

Ontdek dit eenvoudige en snelle recept voor gevulde paprika met tonijn, feta en tomaat. Een heerlijke combinatie van smaken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

8 paprika’s (geel, groen, rood of puntpaprika), naar keuze
800g tonijn op sap, uitgelekt
800g tomatenstukjes uit blik
250g feta kaas, verkruimeld
1 zoete ui, fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder
250g cheddar kaas, geraspt
Peper en zout, naar smaak
1 el olijfolie
1 bosje basilicum, fijngehakt

8 paprika’s (geel, groen, rood of puntpaprika), naar keuze
800g tonijn op sap, uitgelekt
800g tomatenstukjes uit blik
250g feta kaas, verkruimeld
1 zoete ui, fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder
250g cheddar kaas, geraspt
Peper en zout, naar smaak
1 el olijfolie
1 bosje basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd een dun bovenste deel van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal.

Hak het afgesneden deel van de paprika’s fijn en doe deze in een grote kom.

Voeg de tonijn, tomatenstukjes, fijngesneden ui, gerookt paprikapoeder en verkruimelde feta toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en verdeel de geraspte cheddar kaas erover.

Besprenkel de gevulde paprika’s met olijfolie en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met verse basilicum en serveer direct.

Social

Make eat share tag