Dimsum met Groenlof en Kip met Sesam-Sojasaus Dip

Favorieten

25min

Easy

Dimsum met groenlof en kip, perfect voor liefhebbers van Aziatische smaken. Serveer met een zelfgemaakte sesam-sojasaus dip!

Dimsum met groenlof en kip, perfect voor liefhebbers van Aziatische smaken. Serveer met een zelfgemaakte sesam-sojasaus dip!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Dimsum:
300 g groenlof, fijn gesneden
250 g kippengehakt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 el vissaus
1 pak dimsumvelletjes
2 cm gember, geraspt
Peper en zout naar smaak

Sesam-sojasaus dip:
60 ml milde sojasaus
30 ml geroosterde sesamolie
2 lente-uitjes, zeer fijn gesneden

Dimsum:
300 g groenlof, fijn gesneden
250 g kippengehakt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 el vissaus
1 pak dimsumvelletjes
2 cm gember, geraspt
Peper en zout naar smaak

Sesam-sojasaus dip:
60 ml milde sojasaus
30 ml geroosterde sesamolie
2 lente-uitjes, zeer fijn gesneden

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vulling voorbereiden: Snijd de groenlof superfijn en meng deze in een kom met het kippengehakt, de knoflook, gember, vissaus, peper en zout. Kneed goed door elkaar.

Dimsums vormen: Neem een dimsumvelletje, schep een koffielepel van de vulling in het midden. Maak de randen van het velletje licht vochtig en vouw dicht tot een halve maan. Druk de randen goed aan.

Dipsaus maken: Meng alle ingrediënten voor de sesam-sojasaus in een kommetje.

Dimsum stomen: Bekleed een stoommandje met een blad groenlof om kleven te voorkomen. Leg de dimsums uit elkaar in het mandje en stoom ze in ongeveer 5 minuten gaar.

Serveren: Serveer de dimsums meteen, samen met de dipsaus. Dippen maar en geniet!

Social

Make eat share tag