Gevulde Cannelloni met Gehakt, Lentegroenten, Bechamel met Kervel en Gerookte Scamorza

Favorieten

Snel

Next Level

Een makkelijk en heerlijk recept voor gevulde cannelloni met romige lentegroenten, rechtstreeks geoogst uit het veld van Tijs. Wat een luxe om gewoon door de natuur te wandelen en te plukken wat ze ons geeft! We mengen de groenten met kalfsgehakt en mascarpone voor een smeuïge vulling en gratineren alles met scamorza, een Italiaanse peervormige kaas van volle koemelk. Gerookt of natuur, deze kaas geeft een heerlijke smaak aan de ovenschotel. Pure comfort food met een Italiaanse touch!

Een makkelijk en heerlijk recept voor gevulde cannelloni met romige lentegroenten, rechtstreeks geoogst uit het veld van Tijs. Wat een luxe om gewoon door de natuur te wandelen en te plukken wat ze on ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 doos cannelloni
1 bol gerookte scamorza
3 handen vol lentegroenten (bv. spinazie, cavolo nero, boerenkool)
125 g mascarpone
400 g kalfsgehakt
1 ui
1 prei
2 teentjes knoflook
1 klont boter
80 g gruyère
Peper en zout naar smaak
1 portie bechamelsaus
1 bosje kervel

1 doos cannelloni
1 bol gerookte scamorza
3 handen vol lentegroenten (bv. spinazie, cavolo nero, boerenkool)
125 g mascarpone
400 g kalfsgehakt
1 ui
1 prei
2 teentjes knoflook
1 klont boter
80 g gruyère
Peper en zout naar smaak
1 portie bechamelsaus
1 bosje kervel

Leaf
Make it veggie!

Vervang het gehakt door extra groenten zoals courgette en champignons of door ricotta.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vulling bereiden
Hak de ui en knoflook fijn en bak ze glazig in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Snijd de prei, cavolo nero en boerenkool fijn en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Hak de spinazie fijn en voeg deze toe aan de pan.
Voeg het kalfsgehakt en de mascarpone toe en bak nog ongeveer 5 minuten, tot alles goed gemengd en gaar is. Proef en kruid indien nodig bij.
Laat de vulling even afkoelen.

Cannelloni vullen
Doe het afgekoelde mengsel in een spuitzak en vul de cannelloni ermee.
Leg de gevulde cannelloni in een ingevette ovenschaal.

Bechamelsaus bereiden
Bereid de bechamelsaus volgens het recept (LINK)
Hak de kervel fijn en meng deze samen met de geraspte gruyère door de saus.

Gratineren
Giet de bechamelsaus over de gevulde cannelloni.
Snijd de scamorza in plakjes en leg deze bovenop de schotel.
Bak de schotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, tot de kaas mooi gegratineerd is.

Serveren
Werk af met extra kervel en serveer direct.

Social

Make eat share tag