Cannelloni met gehakt, ricotta en tomatensaus

Favorieten

40min + 35min in oven

Next Level

Probeer dit heerlijke recept voor cannelloni met gehakt, ricotta en tomatensaus. Een klassieke Italiaanse ovenschotel voor het hele gezin!

Probeer dit heerlijke recept voor cannelloni met gehakt, ricotta en tomatensaus. Een klassieke Italiaanse ovenschotel voor het hele gezin!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 doos cannelloni

Gehaktvulling:
500 g gemengd gehakt
125 g ricotta
450 g courgette
1 rode paprika
1 tl cayenne- of chilipoeder
1 tl oregano vers of droog
1 tl gele currypoeder
zout

Tomatensaus:
3 teentjes knoflook, geraspt
1 grote ui
2 el olijfolie
500 g tomatenblokjes
500 ml passata
125 g ricotta
peper en zout

Afwerking:
2 bolletjes Mozzarella di Buffala
100 g gemalen emmental kaas
Een paar takjes oregano

1 doos cannelloni

Gehaktvulling:
500 g gemengd gehakt
125 g ricotta
450 g courgette
1 rode paprika
1 tl cayenne- of chilipoeder
1 tl oregano vers of droog
1 tl gele currypoeder
zout

Tomatensaus:
3 teentjes knoflook, geraspt
1 grote ui
2 el olijfolie
500 g tomatenblokjes
500 ml passata
125 g ricotta
peper en zout

Afwerking:
2 bolletjes Mozzarella di Buffala
100 g gemalen emmental kaas
Een paar takjes oregano

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rasp de courgette met een blokrasp, voeg een snufje zout toe, laat 5 minuten rusten en pers het sap uit met behulp van een neteldoek.

Rasp de paprika en pers het sap ook uit.

Meng de geraspte groenten onder het gehakt, voeg ricotta en kruiden toe, meng stevig. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de cannelloni. Plaats ze in een ovenschotel.

Voor de saus, fruit de knoflook en ui aan in olijfolie. Roer de tomatenblokjes, passata en ricotta erdoor. Kruid met peper en zout.en laat 10 minuten sudderen.

Mix de saus voor een extra romige textuur, maar de keuze is aan jou; het kan ook zonder mixen.

Giet de saus over de gevulde cannelloni, snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze samen met de gemalen kaas erover.

Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C.

Social

Make eat share tag