Gevlochten donut

Favorieten

1u30

Easy

Om de donuts te vormen wordt het deeg niet uitgesneden maar gevlochten. Zo krijg je een onweerstaanbare smaak, dan suiker en kaneel on top!

Om de donuts te vormen wordt het deeg niet uitgesneden maar gevlochten. Zo krijg je een onweerstaanbare smaak, dan suiker en kaneel on top!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 12ST

200 ml lauwe melk
10 g suiker
1 snuifje zout
11 g gist
400 g bloem
1 ei
40 g boter

Versiering
100 g fijne suiker
1 kl kaneel

200 ml lauwe melk
10 g suiker
1 snuifje zout
11 g gist
400 g bloem
1 ei
40 g boter

Versiering
100 g fijne suiker
1 kl kaneel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Klop de suiker, de gist en de melk in een grote kom, laat 5 min rusten.

Voeg de bloem, het ei, de boter en het zout toe, kneed 5 min tot een bol die goed kleeft.

Bestrooi je werkblad met bloem, kneed 5 min met de hand of in een keukenrobot.

Laat 30 à 60 min rusten onder een keukenhanddoek, tot wanneer je deeg slap en gerezen is.

Kneed kort, rol op en verdeel in 12 gelijke porties.

Rol lange en fijne worsten van elk stuk deeg.

Maak een cirkel door het deeg op te rollen in vlechten, duw de uiteinden samen.

Als je deeg te slap is, stop het even in de koelkast om op te stijven.

Laat opnieuw rusten gedurende 30 min.

Warm plantaardige olie op 175°C.

Leg de donuts voorzichtig in de olie en bak ze gedurende 2 à 3 min goudbruin langs elke kant.

Haal ze onmiddellijk, terwijl ze nog warm zijn, door de suiker-kaneel mengeling.

Dien op en geniet!

Social

Make eat share tag