Gerookte Zalm Pakjes met Luchtige Kaasvulling, Veenbes en Hazelnoot

Favorieten

20min + 2u opstijven

Next Level

Maak indruk met deze gerookte zalmpakjes gevuld met roomkaas, veenbessen, pistachenoten en honing. Een voorgerecht, perfect voor elk diner!

Maak indruk met deze gerookte zalmpakjes gevuld met roomkaas, veenbessen, pistachenoten en honing. Een voorgerecht, perfect voor elk diner!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Maak de kaasvulling: Klop de roomkaas luchtig en meng er de fijngehakte veenbessen, geroosterde pistachenoten, peper, fleur de sel, honing en fijngesneden peterselie door.

Bereid de zalmpakjes: Bekleed vier kleine kommetjes met plasticfolie en leg in elk kommetje twee sneetjes gerookte zalm, zodat de zalm aan de randen over de kommetjes hangt.

Verdeel de kaasvulling over de vier kommetjes en druk de vulling egaal aan.

Vouw de overhangende zalm over de vulling en druk goed aan. Laat de pakketjes minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak de mierikswortel dressing: Verwijder de blaadjes van de waterkers en blend deze samen met de mayonaise, yoghurt, geraspte mierikswortel, peper en zout tot een gladde saus.

Serveren: Rooster de sneetjes toastbrood goudbruin.

Haal de zalmpakjes voorzichtig uit de kommetjes en verwijder de plasticfolie.

Maak een cirkel van mierikswortelsaus op elk bord en leg het zalmpakje in het midden.

Werk af met eetbare bloemen, verse kruiden en pijpajuin. Serveer met de warme toast.

Maak de kaasvulling: Klop de roomkaas luchtig en meng er de fijngehakte veenbessen, geroosterde pistachenoten, peper, fleur de sel, honing en fijngesneden peterselie door.

Bereid de zalmpakjes: Bekleed vier kleine kommetjes met plasticfolie en leg in elk kommetje twee sneetjes gerookte zalm, zodat de zalm aan de randen over de kommetjes hangt.

Verdeel de kaasvulling over de vier kommetjes en druk de vulling egaal aan.

Vouw de overhangende zalm over de vulling en druk goed aan. Laat de pakketjes minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak de mierikswortel dressing: Verwijder de blaadjes van de waterkers en blend deze samen met de mayonaise, yoghurt, geraspte mierikswortel, peper en zout tot een gladde saus.

Serveren: Rooster de sneetjes toastbrood goudbruin.

Haal de zalmpakjes voorzichtig uit de kommetjes en verwijder de plasticfolie.

Maak een cirkel van mierikswortelsaus op elk bord en leg het zalmpakje in het midden.

Werk af met eetbare bloemen, verse kruiden en pijpajuin. Serveer met de warme toast.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de kaasvulling: Klop de roomkaas luchtig en meng er de fijngehakte veenbessen, geroosterde pistachenoten, peper, fleur de sel, honing en fijngesneden peterselie door.

Bereid de zalmpakjes: Bekleed vier kleine kommetjes met plasticfolie en leg in elk kommetje twee sneetjes gerookte zalm, zodat de zalm aan de randen over de kommetjes hangt.

Verdeel de kaasvulling over de vier kommetjes en druk de vulling egaal aan.

Vouw de overhangende zalm over de vulling en druk goed aan. Laat de pakketjes minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak de mierikswortel dressing: Verwijder de blaadjes van de waterkers en blend deze samen met de mayonaise, yoghurt, geraspte mierikswortel, peper en zout tot een gladde saus.

Serveren: Rooster de sneetjes toastbrood goudbruin.

Haal de zalmpakjes voorzichtig uit de kommetjes en verwijder de plasticfolie.

Maak een cirkel van mierikswortelsaus op elk bord en leg het zalmpakje in het midden.

Werk af met eetbare bloemen, verse kruiden en pijpajuin. Serveer met de warme toast.

Social

Make eat share tag