chocolademousse met melk en donkere chocolade

Favorieten

30min + 3u opstijven

Next Level

Maak dit feestelijke chocomousse dessert in glaasjes met een krokante chocolade zandkoekjesbodem en witte chocolade kerstboompjes.

Maak dit feestelijke chocomousse dessert in glaasjes met een krokante chocolade zandkoekjesbodem en witte chocolade kerstboompjes.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Voor de chocolademousse :
2 eiwitten (op kamertemperatuur)
5 dl slagroom (40% vet)
1 el vanilleessence
280 g helft pure chocolade en helft melkchcolade
60 g suiker

Voor de afwerking:
8 chocolade stokjes
100 g witte gesmolten chocolade
1 el sprinkels naar keuze

2 el ongezoete cacaopoeder

Voor de chocolademousse :
2 eiwitten (op kamertemperatuur)
5 dl slagroom (40% vet)
1 el vanilleessence
280 g helft pure chocolade en helft melkchcolade
60 g suiker

Voor de afwerking:
8 chocolade stokjes
100 g witte gesmolten chocolade
1 el sprinkels naar keuze

2 el ongezoete cacaopoeder

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

De chocolade mousse maken : Smelt de 2 chocolades , die je in stukkjes hebt gebroken , au bain marie of in microgolf in een grote kom , zorg ervoor dat het geheel een beetje afkoelt.

Klop de slagroom lobbig , en giet in de grote kom met gesmolten chocolade meng onder het chocolade mengsel.

Klop nu het eiwit stijf met de suiker en snuifje zout en meng er in 2 keer onder

Glaasjes vullen: Schep of spuit de mousse in de glaasjes en strijk de bovenkant glad. Zet de glaasjes minimaal 3 uur in de koelkast om de mousse te laten opstijven.

Afwerking: Bestuif de bovenkant van de mousse met een beetje cacaopoeder. Smelt de witte chocolade en gebruik een spuitzak of papieren hoorntje

Leg de chokolade stokjes op een plaat met bakpapier en spuit kerstboompjes op de stokjes , versier met sprinkels en laat een half uur opstijven in je koelkast steek de kerstboompjes net voor dat je gaat serveren op de glaasjes

Social

Make eat share tag